Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Menukaart

Op de menukaart vindt u veel verrassende gerechten met prachtige namen.

Hoe zou een gouden kus smaken of een hartstocht?
Kijk en geniet van de gerechten op onze kaart.

Specialiteit van het huis is de Doesburgse Mosterdsoep.  Wij hebben al vijf jaar op de rij de eerste prijs met onze mosterdsoepen gewonnen.
Uiteraard maken we deze soep van de originele Doesburgse mosterd.

Al sinds 1457 wordt er in het pittoreske Hanzestadje aan de IJssel mosterd gemaakt en verhandeld in de wijde omgeving. De historie van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek leidt ons minder ver terug in de tijd, hoewel de oudste aantekening over dit bedrijf toch ook al weer ruim twee eeuwen oud is. Dat is in het patentregister waar Jacobus Egelbertus Jacobs als ‘mosterdfabrijkeur’ wordt vermeld. Het is het begin van een rijke historie van mosterd- en azijnmakerij. Een historie die prachtig wordt belicht in het ‘werkende’ museum.

Het museum opende in 1974 zijn deuren, als onderdeel van het nog immer werkende fabriekje. Vanaf dat moment is de oudhollandse ambacht van het mosterd maken voor iedereen toegankelijk. Oude mosterdmolens en afvulapparaten, alsmede een schat aan achtergrondinformatie over het hoe en wat van mosterd zijn te vinden in het kleine mosterdmuseum.

Voor meer info: www.doesburgschemosterd.nl