Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Happen en trappen

Op de website www.happenentrappen vindt u prachtige fietsroutes door Nederland. Bij iedere tocht fietst u door mooie natuur en tussendoor eet u bij 5 restaurants een deel van een menu. De kosten zijn slechts € 38,50 p.p.

U reserveert via de website www.happenentrappen.nl

 

Op bezoek in de Achterhoek – 49 km.

Trots! Dat zijn de Achterhoekers. Trots op de mooie natuur en trots op de authentieke stadjes. Alle reden dus voor een dagje Happen en Trappen, want ‘a’j neet noar buutn goat, kom ie nargens’ (‘als je niet naar buiten gaat, kom je nergens’).

Levende tradities
De route begint in Zevenaar, een gezellig stadje ten oosten van Arnhem tegen de Duitse grens aan. In Zevenaar gaan oud en nieuw hand in hand. Na de verwoestende Tweede Wereldoorlog werden verschillende nieuwe wijken gerealiseerd, maar toch zijn er nog bijzondere monumenten te vinden. Ook oude tradities overleven hier de tand des tijds, zoals bijvoorbeeld de lokale schuttersgilden. Vaak ontstaan in de middeleeuwen en nog altijd actief.

Hoge monumentendichtheid
Over heidevelden, langs houtwallen en door stokoude bossen bereiken we het charmante dorpje Hummelo. In Hummelo wonen slechts 1.000 mensen maar toch is de ‘monumentendichtheid’ hoog: er zijn maar liefst 38 rijksmonumenten en 56 gemeentelijke monumenten. Niet verwonderlijk dus dat het centrum is aangewezen als ‘beschermd dorpsgezicht’.

Hanzestad
Vanuit Hummelo komt Doesburg relatief snel in zicht. Doesburg is een van de zeven Hanzesteden aan de IJssel, bekend geworden door de ‘Doesburgsche Mosterdfabriek’. In het spoor van de Hanzeschippers vervolgens we onze weg langs de IJssel richting Giesbeek. In dit rustieke dorp, fraai gelegen aan de Gieseplas, wacht het hoofdgerecht. Voor het toetje trappen we ten slotte terug naar Zevenaar.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij hotel Campanile in Zevenaar. Daarna volgt een voorgerecht bij de Gouden Karper in Hummelo, en een soepje bij De Liefde in Doesburg. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Rutgers in Giesbeek. Bij ijssalon Pisa in Zevenaar wacht u ten slotte het dessert.